Onze aanpak

Wat we het belangrijkst vinden? Dat we een school zijn waar je je thuis voelt. Waar je graag naartoe gaat en iedereen kan zijn wie die is. Jij staat centraal. Je volgt je eigen leerroute en krijgt de vrijheid om te ontdekken waar je interesses en talenten liggen.

Je eigen leerroute

Iedereen is anders. We hebben allemaal onze eigen talenten, interesses en ons eigen tempo. Daarom kun je bij ons je eigen leerroute samenstellen. Basis, kader, gemengde leerweg, theoretische leerweg of misschien wel een combinatie hiervan. Ook krijg je iedere week een aantal vrije keuze-uren. Dat zijn uren die je kunt besteden aan iets wat je het leukst vindt om te doen. Zoals sport, kunst of science. En het mooie: je coach en je leraren helpen je de keuzes te maken die het best bij je passen. Zo heb je aan het eind niet alleen een diploma op zak, je ontwikkelt vaardigheden om vol vertrouwen je toekomst tegemoet te gaan.

Mountainbiken
Kapper2

UDO & UGO

Kies je voor UDO, dan kies je dus ook een beetje voor UGO en andersom. Dat betekent dat je les kunt krijgen in beide schoolgebouwen. Door uitwisseling tussen beide scholen, kun je terecht voor een breed aanbod. Zo ontdek je volop!

Natuurlijk heb je je eigen plek. Jóúw school waar je de dag begint. Maar voor sommige vakken maak je even een uitstapje naar het andere gebouw. De eerste fase is op beide scholen gelijk. Daarna kun je op UDO aan de slag met techniek- of zorg- en welzijnsvakken. En bij UGO maak je kennis met allerlei verschillende beroepen.

Auke

Auke

Brugklascoördinator

Praktijkgericht

We zijn een praktijkgerichte school. Wat dat betekent? Dat we onze leerlingen uitdagen zelf te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn door gewoon lekker aan de slag te gaan. Daarom steek je bij ons je handen uit de mouwen. Je hebt in de school een Techniektoren en Zorg- en Welzijnsplein. We bootsen zoveel mogelijk de praktijk na. Je krijgt bovendien regelmatig les buiten de school, bijvoorbeeld bij een bedrijf. Zo leer je gelijk hoe het is om ergens aan het werk te zijn. Da’s pas lekker ervaring opdoen.

In klas
Overleg

Begeleiding

Op UDO heb je vanaf dag 1 je eigen coach, die je helpt te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Samen met je coach bepaal je je eigen leerroute en werk je aan je leerdoelen. Zo ontdek je meer over jezelf en welke leergebieden goed bij je passen.

Gaat het even wat minder op school? Heb je bijvoorbeeld moeite met concentreren, taal of rekenen? Wat de oorzaak ook is, samen gaan we op zoek naar een oplossing. Denk aan een aangepast leertempo of andere hulpmiddelen. Dat scheelt.