Begeleiding

Wij besteden als school veel aandacht aan leerlingondersteuning, want we vinden het belangrijk dat iedereen met plezier naar school gaat. Vooral het eerste jaar zal er een hoop op je afkomen: een nieuwe school, allemaal nieuwe gezichten… Al die nieuwe dingen zijn natuurlijk hartstikke leuk en spannend, maar kunnen soms best lastig of verwarrend zijn. Daarom is het goed te weten dat er allerlei mensen klaarstaan om je te helpen. Ook tijdens je verdere schoolloopbaan kan het zijn dat je even niet lekker in je vel zit. Blijf daar dan vooral niet mee rondlopen, maar praat erover met mensen op school.

Wij zijn een school met een breed ondersteuningsprofiel en hebben veel leerlingen met uiteenlopende (onderwijs)ondersteuningsbehoeften. Deze vormen van ondersteuning beslaan de gebieden waar jongeren zich dynamisch in ontwikkelen:

  • Ondersteuning op sociaal/ emotioneel gebied (wie je bent, hoe jij je voelt);
  • Ondersteuning op didactisch gebied (hoe je leert);
  • Ondersteuning op pedagogisch gebied (hoe jij je gedraagt).

In ons schoolondersteuningsprofiel (SOP) beschrijven wij onze mogelijkheden voor de ondersteuning voor leerlingen en docenten op UGO. Ondersteuning bieden wij voor alle leerlingen die het nodig hebben. De ondersteuning is zo intensief en zo lang (durig) als nodig. Wij bieden de ondersteuning die binnen onze mogelijkheden ligt, we kunnen niet alles.