Sport en bewegen

Op UDO doen we veel aan sport. In het eerste jaar krijg je 5 lesuren sport per week, alle tweede klassen sporten 3 lesuren en in het derde leerjaar krijg je 2 lesuren sport. In leerjaar vier krijg je sportoriëntatie. Je gaat dan buiten school andere sporten doen, bijvoorbeeld mountainbiken, tennis, squash, kickboksen en fitness.

Buiten sporten
In de periode vanaf de zomervakantie tot aan de herfstvakantie en vanaf de meivakantie tot aan de zomervakantie sporten we buiten. We doen dit op het terrein van AGOVV. Leerlingen fietsen op eigen gelegenheid naar het buitenveld. Bij slecht weer sporten we binnen. Sportdocenten geven aan of er binnen of buiten gesport wordt.

Spelregels
Wij verwachten dat alle leerlingen sportkleding en -schoenen meenemen en deze dragen tijdens de sportles. Tijdens de sportles willen we geen telefoons zien! Wij adviseren je waardevolle spullen in je kluisje te stoppen als je gaat sporten. Wanneer je deze spullen toch meeneemt, is er nog een mogelijkheid om ze op eigen risico in de ‘waardevolle-spullenbak’ bij de docent te leggen. De school is nooit aansprakelijk voor vermissing of diefstal van spullen!

Sportdagen
Enkele keren per jaar organiseren we een sportdag en sponsorloop. Je kunt dan denken aan een voetbal-, atletiek- en basketbaltoernooi.

Blessure

Kun je niet meedoen vanwege bijvoorbeeld een blessure aan enkel of knie? Laat jouw ouders dan een briefje schrijven. Gaat het om iets wat langere tijd in beslag neemt, dan vragen we je ook de coach/mentor te informeren. Geblesseerde leerlingen zijn wel bij de les aanwezig. Een vervangende opdracht behoort tot de mogelijkheden. Alleen in overleg met de gymnastiekdocent en de teamleider kan hiervan worden afgeweken. We kunnen de jeugdarts om advies vragen over de mogelijkheden die een leerling heeft om aan de gymlessen mee te doen met een bepaalde blessure.

Kun je helemaal niet (meer) meedoen aan gymnastiek, dan kunnen jouw ouders ontheffing aanvragen.