We zijn volop in ontwikkeling

In 2022 is het zover, dan openen we de deuren van onze nieuwe scholen UDO en UGO. En dat betekent dat we nu volop bezig zijn met alle noodzakelijke voorbereidingen om de scholen helemaal gereed te maken. We praten je graag even bij.

21 VC Sprengeloo 144

Op UDO en UGO willen we het anders doen. Minder traditioneel en meer gericht op de individuele ontwikkeling van onze leerlingen. Dat vraagt om een nieuw onderwijsaanbod, dat op dit moment volop in ontwikkeling is. Duidelijk is dat het aanbod sterk beroepsgericht wordt. Leerlingen krijgen in ieder geval twee jaar lang volop de ruimte om te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, aan de hand van allerlei beroepsgerichte vakken. Daarna is de keuze aan hen: of aan de slag met een richting die lekker bij je past op UDO, of nog even door ontdekken op UGO.

Verbouwing

Dit beroepsgerichte onderwijs vraagt om een grootschalige verbouwing. De scholen Sprengeloo en Cortenbosch – straks de locaties van UDO en UGO – krijgen een volledige make-over met lokalen die zijn ingericht voor beroepsgericht onderwijs. Zoals werkplaatsen en praktijkruimtes. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereiding van de verbouwing. Daarnaast maken we het Edison College geschikt als tijdelijke locatie voor alle leerlingen van de huidige scholen, zodra de verbouwing van start gaat. Nadat de verbouwing is afgerond, kunnen zij hun huidige opleiding gewoon afmaken op de nieuwe scholen UDO en UGO.

Alvast kennismaken?

Ben je enthousiast over een van onze scholen? Dan wil je natuurlijk graag even langskomen om zelf te ervaren hoe het hier is. Daarom organiseren we diverse gelegenheden om alvast eens kennis te komen maken. Zoals onze doe-dagen in november en open dagen in januari. Hou onze website in de gaten voor meer informatie. Of volg ons op Facebook en Instagram.