Leerlingen UDO en UGO halen 2000 euro op voor de voedselbank

Onlangs is namens de leerlingen van UDO en UGO een cheque van maar liefst 2000 euro overhandigd aan de voedselbank. Dit bedrag hadden de leerlingen tijdens de projectweek voor de kerst opgehaald met de kerstmarkt die op beide school locaties werd gehouden.

De kerstmarkt werd georganiseerd door de leerlingen zelf. Zij zorgden voor de kraampjes, de aankleding, de inrichting en de verkoop. Er was van alles. Sommige leerlingen verkochten zelf gemaakte oliebollen, die zij ’s morgens thuis hadden gebakken. Ook niet meer gebruikte spullen werden ingezameld en als marktwaar aangeboden. Er waren leerlingen die thuis kaarsen hadden gemaakt en er was een kraam waar ter plekke wafels vers werden bereid.

Op beide locaties werd de markt druk bezocht, soms stond de rij wel tot het hek.

De projectweek aan het eind van het jaar is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het onderwijs op de twee vmbo scholen. Ieder jaar wordt een goed doel gekozen waar de opbrengsten naartoe gaan. Vorig jaar was dat Kika, dit jaar werd de Voedselbank gekozen. Naast de opbrengst van de kerstmarkt hebben leerlingen op eigen initiatief ook nog eens 25 kratten vol houdbare producten ingezameld.

Auke Snijder die als docent vanuit UDO betrokken is bij de projectweek, heeft de cheque samen met een paar leerlingen overhandigd. “Het is mooi om als school op deze manier iets voor de samenleving te doen. Niet alleen voor de voedselbank en de mensen die daarmee geholpen zijn, maar ook voor de leerlingen zelf. Zij leren allerlei vaardigheden toe te passen, denk maar aan organiseren, etaleren, in- en verkoop, winstmarges. En als zij dan zo’n mooi bedrag ophalen en daarmee een ander kunnen helpen. Daar kan toch geen rapportcijfer tegenop? ”